ΧΤΕΝΙΑ ΑΡΓΑΛΕΙΩΝ

Χτένια για τον 80 εκ. Forte Rigid Loom

40,00 €

Χτένια πλαστικά σε διαφορετικά μήκη και με διαφορετικές πυκνότητες δ

Τα χτένια της Kromski  διατίθενται σε 4 μεγέθη πυκνότατος  -

5,8,10 και 12.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε  το  σωστό  χτένι πριν επιλέξετε το στημόνι σας  .Όσο αυξάνεται  η πυκνότητα του χτενιού ,  τόσο πρέπει να μειώνεται το "πάχος" του στημονιού ( σε διαφορετική περίπτωση δεν θα περνάει από τις  οπές του δοντιού).

Η φωτογραφία με τα μεγέθη θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την έννοια της πυκνότητας.

Η πυκνότητα του χτενιού μετριέται ανάλογα με το πόσα δοντάκια έχουν τοποθετηθεί  στο χτένι ανά ίντσα. Όταν λέμε  πχ. Νο 8 - εννοούμε ότι μετράμε 8 στυλάκια πλαστικά  ανά ίντσα.

Ένα πυκνό χτένι  όπως το  Νο 12   θα χρειαστεί πολύ λεπτό στημόνι   διαφορετικά δεν θα μπορεί να περάσει από την οπή του δοντιού.. Αν χρησιμοποιήσετε και ανάλογο σε πάχος υφάδι, θα  σας δώσει ένα φίνο λεπτό ύφασμα.

Ο αργαλειός που αγοράζετε συνοδεύετε από χτένι Νο 8 -καλύπτει πολλά "πάχη" στημονιού  και σας δίνει ένα αφράτο αποτέλεσμα , ( θα το χαρακτηρίσαμε  "μεσαίο" χτένι.

Όσο εξασκείστε και αποκτάτε εμπειρία θα μπορείτε κάποια στιγμή , και μόνο μετά μάτι να αποφασίζετε το κατάλληλο χτένι  για το στημόνι που έχετε επιλέξει.Μέχρι τότε , ας είστε προσεκτικοί  - ένα δείγμα με 10-12 στημόνια ίσως σας καθυστερήσει από την δουλεία σας, αλλά θα έχετε εξασφαλίσει ένα σίγουρο αποτέλεσμα.. Εάν πάλι εμπιστεύεστε το μάτι σας......ξεκινήστε αμέσως!

Μία καινοτομία στο θέμα χτενιού, είναι το νέο μεταβλητό χτένι της Kromski,

(εγώ το ονομάζω  Art Heddle-  )  θα το δείτε στην κατηγορία Χτένια  για Kromski)

ορετικά μήκη και με διαφορετικές πυκνότητες δοντιών.

Τα πλαστικά χτένια της Kromski κατασκευάζονται σε μήκη 10, 20, 40, 60 & 80 εκατοστά, και σε πυκνότητα 5, 8, 10 & 12 δοντιών ανά ίντσα.

Τα πλαστικά χτένια της Kromski κατασκευάζονται σε μήκη 10, 20, 40, 60 & 80 εκατοστά, και σε πυκνότητα 5, 8, 10 & 12 δοντιών ανά ίντσα.

Product successfully added to the product comparison!